Blog 277 – Lef .. van Loesje

Het zal je niet zijn ontgaan, Loesje was onlangs jarig, ze werd 40 jaar. Misschien heb je je ook wel eens afgevraagd wie Loesje nu eigenlijk is. Het is een fictief meisje dat sinds 1983 een groot aantal posters heeft uitgebracht met daarop positieve spreuken zoals: leven is meervoud van lef.

En lef heeft Loesje wel. In 1986 deed ze mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer en behaalde daarbij meer dan 12.000 stemmen. Het was een publiciteitsstunt en zeker geen slechte.

Op 22 november mochten ook wij gaan stemmen, mochten we zeggen wie we de juiste verantwoordelijken vinden om het land te besturen. Het werd een politieke aardverschuiving waarover al heel veel is gezegd. Deze hadden we er misschien eerder in moeten gooien: stem op een idee, niet op een premier.

Maar goed, we gaan het in de komende tijd zien. Daarbij komt de fraaie uitspraak van Loesje over donker en licht hopelijk goed van pas.

Wat kan MGTTO doen om je een beetje op te vrolijken? Laten we beginnen met je te melden dat er alweer volop gewerkt wordt aan het programma voor komend jaar. Er staan leuke activiteiten op stapel.
Op de Algemene ledenvergadering in februari zul je daar meer over horen. Noteer dus alvast de datum:  zondag 25 februari 2024 bij de Heerlijkheid Eck en Wiel.

Wat kunnen we nog meer voor je doen behalve je alle goeds toe te wensen. Dus toch nog maar een ‘Loesje’ er tegenaan gooien:
het leven is een feest en jij bent uitgenodigd.

Met wat ‘lef’ van Loesje moet dat toch zeker lukken.
Veel succes en maak er, ondanks alles, een goed weekend van!

 

 

MGTTO Standaard Afb