Blog 288 – Overal carnaval

Het is bijna tijd voor carnaval, een feest waar niet iedereen naar uitkijkt. Loop je in Nederland van het Noorden naar het Zuiden, dan wordt de feeststemming beduidend hoger. Pruiken, maskers en ludieke kleding, het is volop te koop. Je kunt maar kiezen wie je voor een paar dagen zou willen zijn.

In deze tijd krijgen we er veel ‘koninklijke hoogheden’ bij: de Prinsen en Prinsessen Carnaval die het even voor het zeggen hebben. Royals waarop in ieder geval minder kritiek wordt geleverd dan op de echte!

Iedereen even weg uit het leven van alledag. Want zeg nu zelf, al lijkt de wereld op dit moment op ‘één groot carnaval’, vrolijk word je er toch niet van. Je vraagt je af waarom alles in de wereld negatief lijkt te zijn. Er kan geen stap worden gezet of er volgt een golf van kritiek, iedereen weet alles beter. Ik zou zeggen: doe het dan lekker zelf …

Binnen MGTTO blader ik regelmatig door de geschiedenis van de club, vastgelegd in honderden clubbladen uit 55 jaren. Gelukkig kom je daar veel leuke en positieve verhalen tegen. Creatieve (en uitdagende) namen ook voor ritten zoals ‘Wijn en stokbrood’ of ‘Spareparts’. Een hele mooie is de RijMGraagTourTochtOpdracht (rit) uit 1983 waarover fraaie verslagen (al dan niet in dichtvorm) werden geschreven.

Durven we de tekst op deze foto in deze tijd nog wel te laten zien?
Meisje? Mag niet meer.
Vrouwtje? Al helemaal niet.
Maar ‘grieten’? Kom op, het moest toch rijmen op ‘genieten’!

En zo maken we met z’n allen overal ‘carnaval’ van, zij het niet het leukste carnaval dat je kunt bedenken.
Toch maar een mooi weekend!

MGTTO Standaard Afb