Blog 287 – Gewoon een naam

In deze bizarre tijd kunnen veel mensen zich druk maken over zaken die we als ‘onbelangrijk’ of ‘klein’ aanmerken. Maar ik kan me voorstellen dat het ook afleiding kan betekenen, even geen bemoeienis met de wereldproblemen, of de formatie …

Zo is het mogelijk geworden om je kinderen bij hun geboorte een soort van adellijke naam mee te geven: de achternamen van zowel vader als moeder mogen gekoppeld worden en dat betekent meer mensen met ‘dubbele namen’.

Mooie namen ook in een artikel over een elektronicabeurs in Las Vegas. Daar lieten gevestigde merken zoals Mercedes-Benz en Volkswagen zien hoe zij de nieuwste technologie in hun auto’s toepassen. Je zou bijna zeggen dat niet jij, maar ChatGPT, de baas is in jouw auto. Je roept maar dat je honger hebt en je auto gaat op zoek naar een restaurant, om een voorbeeld te geven.

Nieuwe elektrische auto’s met bijzondere namen waren ook in Las Vegas van de partij: de Xping (uit China), de Vietnamese Vinfast en de Fisker (uit Amerika en al in Nederland te koop). Niet te vergeten de Turkse Togg, waarbij ik moest denken aan een duif, de Turkse tortel (zie de foto) en niet aan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, de naam van de Turkse autofabrikant.

In 2015 organiseerde MGTTO een herfstrit in Brabant. Gestart werd bij Autosalon Doornhoek in Zijtaart en over bijzondere namen gesproken! Wat vind je van Green Pepper, Illusie, White Spirit, Grasshopper, Red Devil, Jos Car. Niets ChatGPT, wel MG’s met buitengewone namen. Helaas, zij zullen zelf een restaurant moeten zoeken, maar of dat nu zo erg is?

Veel leesplezier en een goed weekend!

MGTTO Standaard Afb