Blog 286 – Kind zijn

Kind zijn en kind blijven, een beetje althans. Ik geloof daar wel in.
Hoe mooi is de onbevangen manier waarmee kinderen naar dingen kijken, zo anders naar dingen kijken.

Boeken hebben een belangrijke plaats in mijn leven, van jongs af aan. Men gaf mij een boek en had er geen kind meer aan.
En nu? Of het een boekhandel is, een kringloopwinkel of een rommelmarkt, overal kijk ik wel even of er iets tussen zit. Dat beperkt zich niet tot grote-mensen-boeken. Ook wat voor kinderen is bestemd, trekt mijn belangstelling.

In blog 234 verscheen Maximiliaan Modderman die voor zijn speelgoedbeesten een feestje organiseert, met taart! De boodschap van dat verhaal? Je hoeft geen groepsdier te zijn om erbij te horen. En dat geldt natuurlijk ook bij een vereniging!

Zo werd ik heel nieuwsgierig naar de avonturen van een eenhoorn, nee, van een NEEhoorn, ook geen groepsdier.
De NEEhoorn is een poezelige eenhoorn, geboren in het Heerlijke Hartenwoud en grootgebracht met gesuikerd Geluksgras. Dan ben je toch helemaal om …

Het leuke van deze eenhoorn (uit het gelijknamige boek van Marc-Uwe Kling met een unieke Nederlandse vertaling van Jaap Robben) is dat hij overal ‘nee’ tegen zegt en daarom dus NEEhoorn wordt genoemd. Dat samen met de WELLES-prinses en het mooist van al, de Kus-m’n-kont hond: voor mij kan het niet meer stuk.
Het wil natuurlijk niet zeggen dat MGTTO zou moeten bestaan uit louter NEEhoorns en WELLES-prinsessen. Hoewel li-la-lief (dit mooie woord geleend uit het boekje): het hondje laten we maar even buiten beschouwing.Probeer het eens, blijf een beetje kind en bekijk alles eens anders! Voor speelse momenten in een grote-mensen-wereld. Fijn weekend en veel plezier!

 

 

 

MGTTO Standaard Afb