Blog 285 – Anderen

Misschien reageer je wat verbaasd op de titel hierboven: anderen? Wat wil je daar nu over kwijt? En wat heeft het dan met MGTTO te maken?

Laten we toch met de ‘anderen’ beginnen. De aanleiding was het bericht dat op scholen lessen in empathie gegeven moeten worden, lessen om (bijvoorbeeld) onderling pesten tegen te gaan. Een treurige ontwikkeling, als je het goed beschouwt. Maar … het bewijs is geleverd in Denemarken. Het land staat genoteerd als een van de gelukkigste landen ter wereld. Er worden al sinds lange tijd lessen in empathie gegeven in de vorm van een ‘praatuurtje met een plakje cake’.

Empathie, je kunnen inleven in anderen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Waarschijnlijk vergissen we ons daarin en is het nodig om onder de aandacht te brengen dat iedereen uniek maar ook anders is. Dat is best lastig in een ‘all-about-me’ wereld. Vandaar de lessen in empathie.

Natuurlijk hebben we die lessen in onze vriendenclub niet nodig. Een handjevol enthousiaste leden is voortdurend bezig met zich in te leven in wat anderen bezighoudt. Ervoor te zorgen dat de club voor de vele handenvol anderen kan blijven draaien. Wel eens leuk om het van een andere kant te bekijken. Stel dat de grote groep zich zou inleven in de wereld van het ‘handjevol’. Dat zou bijzondere inzichten kunnen opleveren.

En kijk, daar heb je ze dan: anderen en de relatie met MGTTO.
Praatuurtjes, met of zonder cake, hebben we ook. De data vind je in de agenda op de website. We zijn op de goede weg, maar het kan altijd beter.

We wensen je een leuk weekend, samen met anderen!

MGTTO Standaard Afb