Blog 291 – Full House

Waar kennen we dat toch van … Full House?
Misschien van de populaire Amerikaanse TV-serie waarin een alleenstaande vader zijn drie kleine dochters in het gareel moet houden. De serie was populair van 1987 – 1995 en werd later in Nederland en België uitgezonden.

Misschien kennen sommigen de term uit het ‘pokerspel’ als een bepaalde combinatie van vijf kaarten, Full House.

En dan is er nog de popgroep Full House. De gelegenheidsformatie uit de jaren zeventig scoorde één hit, weliswaar met een liedje van Neil Sedaka:
Standing on the inside.

Een nogal gedateerde uitvoering (1976) van dit lied dat over ‘persoonlijke groei’ zou gaan, van de outside naar de inside.

Maar er is ook nog gewoon een vertaling van Full House: ‘vol huis’ in de betekenis van afgeladen, uitverkocht.

En laat dat nu onlangs het geval zijn tijdens onze jaarvergadering bij de Heerlijkheid Eck en Wiel, een vol huis. Volgeboekt lieten we jullie weten, maar oh jee, dat viel bij een enkeling toch even verkeerd. Want alle leden moeten de gelegenheid hebben om te kunnen deelnemen, gelukkig hebben ze die ook gehad, tot aan de sluitingsdatum. En dus was het vol, beter dan dat kun je het niet hebben. Menige vereniging zal jaloers zijn op zo’n full house bij een Algemene Ledenvergadering. Het is weer bijna weekend, geniet ervan!

Full House

MGTTO Standaard Afb