Blog 295 – Keuzemenu

Er is al veel over geschreven, de vreemde automerken die worden ontworpen en naar Europa worden vervoerd. Onlangs verscheen een artikel ‘Chinees voor beginners’. Maar liefst 14 merken werden genoemd waaruit we kunnen kiezen.
In “Gewoon een naam’ (blog 287) wezen we op de Xping. Dat zal dezelfde zijn als de Xpeng van Xiaopeng Motors (uit te spreken als si-jau-pang moters).

In het Chinese keuzemenu is ook MG opgenomen en al is het logo nog van destijds, het doet toch een beetje pijn om ‘ons merk’ als Chinees aangemerkt te zien. Binnenkort is in Nederland ook IM te koop, een luxemerk dat door MG wordt uitgebracht.

Zoals AI staat voor Artificial Intelligence, zo staat IM voor Intelligent Mobility en dat belooft toch wel wat. De IM L6 werd in februari op de Geneva Motor Show gepresenteerd: een premium 100% elektrische sedan met baanbrekende technologische hoogstandjes.

Tegelijk met de IM L6 werd ook de nieuwe MG3 Hybrid aan de wereld getoond. Nog meer nieuws en foto’s vind je op https://news.mgmotor.eu/be-nl/cars-be-nl/

Authentiek Chinees Restaurant

Europa wordt overspoeld door goedkopere Chinese auto’s. Daarbij moest ik denken aan vroeger, jawel, toen je ging ‘chinezen’ om goedkoper uit eten te gaan. Heel wat gemoedelijker dan de tegenwoordige tijd waarin gewaarschuwd wordt voor dataspionage via Chinese auto’s. Of zelfs voor het op afstand uitschakelen van je auto.

Toch maar blij zijn met onze eigen autootjes, wellicht met minder intelligente maar wel begrijpelijke technologie. De autootjes die er al dan niet (zonder inmenging van derden) mee stoppen tijdens een rit.

Dit weekend is het Pasen en als je de supermarkten mag geloven, dan is het ook daar tijd voor een keuzemenu, wel even anders. Mooie paasdagen en ‘safety fast’ met je Britse MG.

MGTTO Standaard Afb