Blog 296 – Geloof het maar

Een paar dagen geleden besloot een 12-jarige jongen in Finland het wapen van een familielid te pakken om ermee op zijn medeleerlingen te gaan schieten. Hoeveel vragen roept dat op? In ieder geval begin ik me af te vragen wat er mis is met onze jongeren of met de ouders van onze jongeren. Want daar komt het toch ergens vandaan?

Clubs, niet alleen MGTTO, zijn op zoek naar de jeugd (van wie men zegt dat die de toekomst heeft), op zoek naar jongeren om het voortbestaan van de club of vereniging te waarborgen. Bij het horen van dit schietincident en andere zaken onder jeugdigen zoals gijzelingen, berovingen, steekpartijen, rijden onder invloed van alcohol en drugs, zou je bijna zeggen: waarom zouden we die moeite doen?

Maar toch, wat schreef Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog ook alweer in haar dagboek: ondanks alles blijf ik geloven in de innerlijke goedheid van de mens. Wat een wijsheid voor een jong meisje en kunnen we er in deze tijd ook zo mee omgaan? We zullen wel ergens in moeten geloven om nog plezier te kunnen hebben.

Het voorjaar kondigt weer nieuw leven aan en Nederland riep mensen op om deel te nemen aan ‘de week van de groene tuin’. Daarbij kon je op veel plaatsen een tegel omruilen voor een plantje, een prima idee voor het milieu.

Als oldtimerbezitter, of erger nog, als oldtimerrijder durf je bijna niet te zeggen dat je milieubewust bent. Maar toch, geloof het maar, ook wij kunnen gewoon bijdragen aan een groene wereld.

 

 

Wil je weten hoe je dat kunt doen? Kijk dan eens op onze website bij Techniek en dan bij ‘Van en voor leden’. En geloof dit ook maar,  we wensen je een duurzaam weekend.

 

MGTTO Standaard Afb