Blog 299 – Zwart Wit

Het ene probleem na het andere doet zich voor in de wereld van vandaag:. Vooroordelen en discriminatie, ze zijn niet van de lucht om van de ‘formatie’ maar helemaal niet te spreken.

Het is bijna 4 mei, de dag waarop de slachtoffers van oorlog (in de breedste zin van het woord) worden herdacht. Altijd al een beladen moment, maar in deze tijd, met oorlog op diverse plaatsen, lijkt zo’n moment nog van meer belang. Om te blijven herinneren dat oorlog zinloos is en niet mag gebeuren, maar toch …

Misschien heb je, net als ik, naar de afleveringen van ‘De Joodse Raad’ gekeken, een serie waarvan gezegd werd dat het tot de verplichte lesstof op scholen zou moeten behoren. Een serie die je aanzet tot nadenken over meer dan alleen de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Een serie over dilemma’s, over denken in zwart-wit, over goed en fout.

When will we ever learn, naar een zin uit het liedje ‘Where have all te flowers gone’ van Pete Seeger. Maar gezien alle oorlog, haat, nijd en protestacties ook meer dan waar: zullen we het ooit leren?

Dat moet ons niet weerhouden van de positieve elementen in de wereld of, om wat dichter bij huis te blijven, binnen onze vereniging. De autootjes mogen weer uit de ‘stal’ en ritten worden gereden. De Internationale SVW meeting vindt in Nederland plaats en wordt onder weliswaar koude, maar kleurige omstandigheden gehouden. Wat kun je buitenlandse gasten beter laten zien dan onze Nederlandse trots, de bloeiende bollen.

Mocht je dit weekend nog niets te doen hebben, dan is een bezoek aan de Poldertuin in Anna Paulowna misschien een optie. Mooi weekend!

MGTTO Standaard Afb