Blog 301 – Knibbel, knabbel

Vroeger (jazeker, alweer vroeger) was het de heks uit een sprookje van de Gebrs. Grimm die riep: knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje. Tegenwoordig wordt dat ook geroepen van de belastingdienst, maar erger nog: eigenlijk kunnen we hetzelfde bij producenten van levensmiddelen zeggen.

Misschien is het jou nog niet opgevallen, al kan ik me dat bijna niet voorstellen. Er wordt toch regelmatig over geklaagd. Minder vis in een lekkerbekje (zo was het echt vermeld, maar hoe dan?), minder bosvruchten in de bosvruchtensiroop, pompoenbroodjes met minder pompoenpitten, minder slagroom in het slagroomijs, minder kip in de kippensoep.

Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?
Dat is de wind, riepen Hans en Grietje.
Dat is de ‘knibbelflatie’, roepen wij (bij het zien van deze stiekeme trucjes).

En zo gaat het op allerlei gebied steeds minder goed, wordt alles minder. Hoewel, sommige energiebedrijven maken woekerwinsten en berekenen dan ook nog terugleverkosten bij het gebruik van zonnepanelen. Daarvan worden de kosten overigens wel steeds minder, zonnepanelen tegen bodemprijzen.

Over energie gesproken, in Zwitserland is een nieuwe CO2-wet aangenomen. Daarbij worden auto’s met verbrandingsmotoren gelijkgesteld aan elektrische auto’s MITS … die auto’s op E-fuel rijden. Een dergelijke wet biedt perspectieven om blijvend je oldtimer te kunnen gebruiken, maar zolang in Nederland de focus op ‘alles elektrisch’ ligt …

Oldtimers zijn ondanks alles op dit moment bijzonder gewild en dat doet menige oldtimerclub plezier. Laat de leden maar komen! En geniet van je weekend!

MGTTO Standaard Afb