Blog 112 – Traditie

Waar gaat het nieuws tegenwoordig meestal over? Het coronavirus uiteraard, vechtpartijen al dan niet te danken aan discriminatie, milieu, natuur en tradities. Mogen of moeten we tradities in ere houden? Mogen of moeten we alles afschaffen wat in de loop der jaren werd opgebouwd?

Laten we eens vervelend doen: een verjaardagsfeestje voor je (klein)kinderen met spelletjes zoals koekhappen (hoezo, de kinderen volstoppen met ontbijtkoek) of snoephappen (gooi een snoepje in een bak water en … het vervolg laat zich raden).

Vroeger, vroeger moest ik wel eens sterrenkijken. De mouw van een oud colbert deed dienst als verrekijker en als je dan de sterren zocht, werd er een plons water in de mouw gegoten. Vond het niet zo leuk.

Zwarte Piet is not done, alle andere kleuren Piet ook niet. Sinterklaas wordt nog getolereerd, maar die komt zeker ook nog aan de beurt. Wat een voorbeeld geeft die man: rijdt op een schimmel over het dak. Hij is toch Pippi Langkous niet?

Het rijden van *en in) een oldtimer is nog toegestaan maar wordt ook steeds lastiger gemaakt. Gelukkig zijn er clubs die ervoor zorgen dat enige traditie in ere wordt gehouden. Gelukkig staat Abingdon nog steeds garant voor MG, voor de traditie die zich achter deze twee letters bevindt. Getuige dit plaatje dat gemaakt werd op Market Square in Abingdon: oud en nieuw verzameld.

 

MGTTO Standaard Afb