Blog 113 – Ver weg

Het was eind september met zomerse temperaturen. Zittend op het terras van een ‘maison de vacance’ in de Belgische Ardennen genoot ik van koffie, zon en rust. Zo nu en dan het geloei van een koe in de weilanden achter het huis, dichterbij het fluiten van vogels in de hoge bomen, een overstekend eekhoorntje dat elders naar eten ging zoeken. In de verte het luiden van de kerkklok in één van de dorpen waar zelfs het leven van alledag lijkt stil te staan. Even ver weg van alle wereldse hectiek …

Ver weg van corona, hoewel de mondkapjesplicht je overal in België aan de realiteit blijft herinneren.  Corona, voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show (zei de minister-president in één van de persconferenties). Dat leidt helaas tot meer besmettingen en tot strengere maatregelen. We lopen achter het virus aan.Het jaar 2020 was al voorbij voordat het goed en wel begon. Onze eerste bijeenkomst vond plaats in januari: de MG Informatie- en Onderdelendag in Houten. Geen ‘Houten 2021’ omdat voldoende veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
In februari spraken we elkaar nog tijdens een goedbezochte ledenvergadering, toen corona nog niet ingeburgerd was. We moeten nog maar zien of en hoe we de volgende ledenvergadering kunnen inrichten.

Vooralsnog wens ik je vooral gezondheid toe. Blijf zo ver mogelijk weg van alle drukte en let een beetje op elkaar.

ALV februari 2020, toen was dit nog gewoon …

MGTTO Standaard Afb