Blog 124 – Vijftig

Sommigen vinden dat oud, vijftig, anderen vinden het een tweede jeugd, in die gevallen gaat het over mensen. Een prestatie noemen we dat dan meestal niet. Dat doen we wel bij een vereniging, een tijdschrift, een apparaat …

De muis bijvoorbeeld is 50 geworden. Hoezo de muis? Die was er toch altijd al? Bedoeld wordt de computermuis die 50 jaar geleden door de Amerikaan Douglas Engelhart werd uitgevonden en inmiddels een stuk wijzer (en een blijvertje) is geworden.

MGTTO vierde het 50-jarig bestaan met een groots feest en nu? Zowaar een rode TD op de voorpagina van de krant en alweer een jubileum.

Hoi pipeloi, daar komt Jeroentje, het vriendje van Catootje en aju paraplu, daar gaat Jeroentje weer. MGTTO-ers hebben dikwijls kunnen genieten van de  familie in de rode TD, Jan, Jans en de kinderen, een onvergetelijke creatie van Jan Kruis, ooit lid van MGTTO. In januari 2017 overleed Jan Kruis. In Square Front nr. 2017/1 vind je een uitgebreide beschrijving over hem en over de auto die Maretje werd genoemd (of zou het Marietje zijn geweest?)

Aan het werk van Jan Kruis is in Orvelte (Drenthe) een museum gewijd: www.jankruismuseum.nl

Vanaf 20 november 2020 is in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn is een speciale expositie ingericht: Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar KLEIN GELUK in Libelle.

De expositie is t/m 20 juni 2021 te zien en meer informatie is te verkrijgen via www.museumhoorn.nl


Of daar ook een Maretje te bewonderen zal zijn?

MGTTO Standaard Afb