Blog 131 – Cadeautjes

Onlangs hoorde ik iemand zeggen: je kunt geen cadeautjes genoeg geven in deze barre tijden. Wat een mooie gedachte! En wat een schat aan mogelijkheden ..

Maar wat is eigenlijk een cadeautje?
Wat je zomaar krijgt van iemand, waardoor iets van eigenaar verandert, maar ook iets voor iemand doen.

Want naast een geschenk, presentje, aardigheid of gift, kan het ook een dienst zijn. Of er gewoon voor iemand zijn.

Allemaal cadeautjes en de leukste zijn de verrassingen waar je helemaal niet op had gerekend.

Zo kreeg ik in 2016 tijdens de kerstborrel van Regio West zomaar een cadeautje van Dick van der Maden, de bevlogen regiocoördinator die in april 2019 overleed.
In de vijfde uitgave van Square Front 2016 schreef Dick een leuk artikel over een bijzondere vondst. Bij een zoektocht naar gegevens over zijn MG YB (die hij 1984 had verkocht) stuitte hij op het verhaal van twee jongens die avonturen met een MG beleefden.

Het verhaal werd in het decembernummer van 2016 vervolgd met een ‘redactionele opmerking’: Verrast werden waarschijnlijk de meesten van u bij het zien van de Kameleon in Square Front nr. 5. Sindsdien zoekt u toch ook in elke kringloopwinkel naar ‘Met de Kameleon vooruit’ omdat Dick van der Maden ons de rode MG Y op dat boek liet zien?

Waarop ik van Dick een exemplaar van het boekje kreeg (om niet meer in de kringloopwinkels te hoeven zoeken), een dierbaar cadeautje in de boekenkast.

Hoe leuk is het om zomaar iets voor iemand te doen: een telefoontje, een kaartje, boodschappen. Even laten weten dat je er bent.

Dat doet ook MGTTO: we zijn er, we denken aan jullie, we zorgen voor cadeautjes. Op de website bijvoorbeeld, waar voor ieder wel iets te vinden is, via Square Front waarin we van alles kunnen delen.

Wat een cadeautjes, geniet ervan!

MGTTO Standaard Afb