Blog 132 – Winter

Het was maandagochtend, in tegenstelling tot het ‘oude normaal’ reden de auto’s stapvoets mijn huis voorbij en brachten moeders hun kroost per slee naar school (als die al open was). Het was mooi buiten, een prachtig winterlandschap dat we lang hebben gemist. Er zijn kinderen die nog nooit sneeuw gezien hebben: voor het eerst een sneeuwpop maken, sneeuwballen gooien of met een sleetje van een helling roetsjen. Net zoals wij dat vroeger deden.

Dat de treinen niet rijden, de vliegvelden dicht zijn en er op deze maandag geen krant in mijn bus valt, dat nemen we maar voor lief.   De wintertijd heeft in ieder geval tot voordeel dat er eindelijk eens over iets anders dan corona wordt gesproken.
IJsdikte, natuurijs, de Elfstedentocht, dat zijn nu even de actuele onderwerpen en volgens de experts kan het allemaal geregeld worden. We zullen zien.

Afgelopen weekend heeft u een tip van Stanley ontvangen in een nieuwsbrief met de slogan ‘Weer eens echt sneeuw’. Het verzoek om foto’s van je oldtimer in de sneeuw op te sturen, heeft nog geen album vol opgeleverd.
Zelf kreeg ik mijn MG niet naar buiten gerold, maar deze keer hoefde ik mijn miniatuurtje niet in de nepsneeuw te parkeren. Daarmee heb ik de tip van Stanley toch voor een deel opgevolgd. Nu jullie nog!

 

En weet je wat? Een gewone sneeuwfoto, zonder oldtimer dus, mag ook. Kom op, het is er toch prachtig weer voor.

Geniet van dit nieuwe winterse normaal , wees wel voorzichtig en stay safe!

MGTTO Standaard Afb