Blog 134 – Wat goed is

Je kunt er van alles achter zetten, achter deze drie woorden: wat goed is, komt snel bijvoorbeeld, misschien wel het meest bekend.
Nog niet zo lang geleden stonden er al sneeuwklokjes te bloeien; in één nacht tijd waren ze bedolven onder een dikke laag sneeuw. Wat goed is, komt snel.

Het was een tip van Stanley Daamen en we hadden gehoopt op veel foto’s van oldtimers in de sneeuw, maar helaas.
Wat goed kon zijn, kwam klaarblijkelijk toch niet zo snel, of moeten we dat onder een andere noemer plaatsen: wat goed is, komt niet naar buiten, je oldtimer in dit geval.
Dan maar een plaatje van internet (ingestuurd door, jawel, Stanley), een tot sneeuwschuiver omgebouwde PA.

Wat goed is, komt niet naar buiten, daar kan ik me wel iets bij voorstellen als het om nieuwsgaring gaat. Zoveel ellende, ongeluk en verdriet wordt breed uitgemeten en aan de lezers gepresenteerd tot zij er genoeg van hebben, er ziek of bijna ziek van worden en het nieuws maar niet meer lezen. Misschien toch maar kijken of wat goed is wel naar buiten kan komen.

Maar wanneer besef je wat goed is.
Als je een grote prijs in de loterij wint, als je loonsverhoging krijgt of juist als de lente aanbreekt of als het goed gaat met allen die je nastaan.

Wat goed is, komt niet naar buiten, maar het is er wel! Je moet er alleen oog voor hebben.
En misschien moeten we dan beginnen met de dingen om ons heen, de sneeuwklokjes, een zonnestraal, gezond zijn of beter worden.

Wat goed is, komt niet snel naar buiten, wees er zuinig op en geniet ervan!

 

 

Natuurlijk zijn er wel wat foto’s van oldtimers in de sneeuw ingestuurd en natuurlijk gaan we daar nog iets mee doen. Als afsluiting voor vandaag één van de foto’s die we van van Ton Rusch ontvingen.

Kijk, zo mooi kon het zijn …
Fijne dag!

 

MGTTO Standaard Afb