Blog 137 – Vintage

Op 24 maart 2020 verscheen op onze website de eerste coronablog, bedoeld om MGTTO-leden iets te bieden in een tijd waarin weinig mogelijk was. Wie had kunnen voorspellen dat we een jaar later nog steeds in dezelfde situatie zouden zitten.

Natuurlijk: versoepelingen vinden plaats maar mensen worden ongeduldig, boos, depressief, protesteren tegen vrijheidsberoving. Het effect van het vaccineren van ouderen is al merkbaar, zeggen de experts, terwijl bijna tegelijkertijd het bericht de ronde doet dat in een verzorgingshuis twintig mensen zijn overleden.
Wellicht heeft ieder zo zijn eigen verhaal.

Je zult je afvragen wat de titel van deze blog met het bovenstaande te maken heeft. Wel, er zijn stromingen die zeggen dat een ‘ouderenreservaat’ een oplossing kan zijn. Dan zouden de overige groepen vrij zijn en kunnen doen wat ze willen. Maar of dat echt de oplossing is?

Ik weet het niet maar wat ik wel weet, is het volgende: noem het vintage of pre-war en het verkoopt.

Dat biedt natuurlijk perspectieven voor MGTTO, wat de fraaie auto’s betreft althans. Want kijk toch eens naar de prachtige foto hierboven, een foto uit 1951 op Francorchamps (België).

Niet dat we onszelf het vintagekaartje moeten opspelden want MGTTO is geen bejaardenclub. Ook al staat er pre-war in onze naam, we zijn alive and kicking en zo willen we het ook houden. Met de medewerking van onze leden uiteraard.

 

MGTTO Standaard Afb