Blog 138 – Trubshawe

Trubshawe? Een plaats in Engeland? Een nog onbekend onderdeel van een auto? Nee, de naam van een zonderlinge Engelsman met wie Teun Berserik ons hieronder kennis laat maken: Michael Trubshawe (1905-1985). Een acteur die in veel films speelde en goed bevriend was met David Niven, ook acteur.

Michael Trubshawe

Zie hier een schermafbeelding uit de film ‘ Something money can’t buy.’
Te vinden op You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=AwHKcr124bw
Als je er voor in de stemming bent best een aardig verhaal.
Zo niet, dan is het zo’n film waarin plotseling! …… niets gebeurt.
De enige reden dat ik bleef kijken,
was omdat er in het verhaal een kleine rol bleek weggelegd voor Michael Trubshawe.

Is me dat een zonderlinge Engelsman.
Lees maar: https://thechap.co.uk/2020/01/29/trubshawe-5/
Als er iemand schuldig is aan het beeld dat wij buitenlanders van de typische Brit hebben, dan is hij  een goede kandidaat.

Maar wat is dat?
Ineens zit de held van het verhaal met een blonde schone in een MG TD en zoeven ze zorgeloos keuvelend door het Engelse landschap.
Hoewel de voorbij flitsende achtergrond niet geheel met de stuurbewegingen meebeweegt en de fan slechts alleen op de haren van de blondine gericht lijken, toch een alleraardigst beeld (dat je live kunt bekijken vanaf ongeveer de 49e minuut in de film).

Het zijn zulke beelden die je doen besluiten het wrak van een MG te kopen en dezelfde beelden die je de energie geven de restauratie tot een bevredigend einde te brengen.

En, om dit betoog naar het nu te brengen: het zijn zulke beelden die ons de moed geven de corona knockout te slaan, zodat we van de zomer, nu ja de nazomer dan, maar in ieder geval de volgende zomer weer zorgeloos rond kunnen snorren.  Ook dat is:  Something money can’t buy.

 

Houdt moed!
Land in zicht.

 

MGTTO Standaard Afb