Blog 139 – Je eigen eiland

 

De kranten staan vol met verhalen over Covid 19 of met daaraan gerelateerde verhalen. Ervaringsdeskundigen (zij die corona hebben gehad), nog meer ervaringsdeskundigen (zij die coronapatiënten hebben verzorgd) en tot slot nog veel meer ervaringsdeskundigen (zij die er niets van willen weten of er niets van geloven).

Iedereen roept vanaf zijn eigen eiland, zou je bijna willen zeggen, en iedereen roept maar wat. De één heeft het over saamhorigheid, de ander over klimaat en luchtkwaliteit. En dan het circus rondom vaccineren: ‘dat ik dit nog mee mag maken’ zegt een ouder iemand. Een selfie met op de achtergrond de tekst ‘ik ben gevaccineerd’. Feest op Facebook als er weer een prik gezet is. Wat mij betreft mag vaccineren gewoon in stilte gebeuren.

 

Het wordt tijd om de zinnen te verzetten. Misschien wel door middel van de Historisch Eerde Route, een fietstocht van 11,7 km. door een prachtig natuurgebied met als startpunt Kasteel Eerde. Dat ligt bij Ommen en dus een mogelijkheid voor zuiderlingen en andere Nederlanders om het fraaie landschap in Overijssel te gaan bekijken. Wil je weten of het iets is?
Bekijk dan hier de beschrijving.

De route kun je downloaden via www.nm.nl/historisheerde waar overigens nog meer mooie routes elders in het land te vinden zijn.  Vrolijk Pasen!

Kasteel Eerde

MGTTO Standaard Afb