Blog 140 – Maar een mens

De paasdagen zijn voorbij en het verhaal van liefde en verraad is weer onder de ogen van de mensen gebracht. Mensen van vlees en bloed …

Abdij van Cordemoy, Belgi|ë

In de afgelopen tijd kent het nieuws veelal onderwerpen zoals betrouwbaarheid, geloofwaardigheid, vertrouwen of eigenlijk het gebrek daaraan.
Onbetrouwbaar, ongeloofwaardig en onwaar zijn de elementen van spellen die op TV hoge kijkcijfers scoren: ‘Wie is de mol’ bijvoorbeeld en ‘De verraders’. Maar dat is spel, niet echt.

Tenminste, is zo’n spel niet gebaseerd op wat er in het echt gebeurt? Maar dan mag het niet, liegen, bedriegen, niet de waarheid spreken (wat iets anders is dan liegen), het je niet meer herinneren.
Het wordt menigeen in de schoenen geschoven: over Meghan Markle’s uitspraken over het Britse koningshuis is het laatste woord nog niet gezegd en ook over de premier van ons eigen land zijn de meningen verdeeld. En wat te zeggen van een kindje dat met een mond vol chocolade volhoudt dat het nergens aan gezeten heeft of van een puzzelrit met vragen die je op het verkeerde been zetten. 

Ik ben maar een mens van vlees en bloed,
de schuld ligt niet bij mij.

Daar komen we mooi niet mee weg …

Down to earth 

 

 

Hoe moet het dan wel?

Als je een mens bent van vlees en bloed, begin dan maar bij jezelf. Laten we proberen er iets moois van te maken en als MGTTO daar onderdeel van kan zijn, dan is dat mooi meegenomen.

Mooi weekend!

MGTTO Standaard Afb