Blog 145 – Duistere zaken

Er zijn mensen die het hebben opgegeven, het volgen van het dagelijkse nieuws. Gewoon omdat er vaak geen touw meer aan vast te knopen valt.
Op politiek gebied vliegen de blunders je om de oren en blijft het (linksom of rechtsom) bij praten, praten en nog eens praten.

Sla je de krant er op na, dan buitel je over verbazingwekkend coronanieuws. Over het toestaan en weer niet toestaan van publiek bij voetbalwedstrijden, waarna er bij het songfestival wel weer publiek mag zijn.
Over het aantal besmettingen dat daalt (maar niet genoeg) of stijgt (maar dat kwam dan door het weekend of door storingen in de computersystemen).
Over vaccinaties die klaarblijkelijk niet accuraat geteld kunnen worden om van de perikelen rondom de vaccins zelf maar niet te spreken. De ene ramp na de andere dient zich aan, maar toch brak de zon door op Koningsdag en op de eerste dag waarop de terrassen weer open mochten. Hoe koud het daarna ook was, de die-hards bleven de terrassen bevolken.

Men stelt een Europees coronapaspoort in het vooruitzicht waardoor de reisorganisaties in ieder geval de zon weer zien schijnen.
In een bejaardentehuis kreeg de helft van de gevaccineerde bewoners toch corona, dus ik begrijp het wel als iemand zegt: krant weg, radio en televisie uit, kaarsjes aan, glaasje wijn, muziekje … lekker terug naar het hele oude normaal.

 

Nog even geduld, we doen ons best om ook binnen MGTTO een moment te kiezen waarop we weer een ‘ouderwets gezellige dag’ kunnen organiseren. We laten het je tijdig weten!

Mooi weekend!

MGTTO Standaard Afb