Blog 178 – Op de drempel

Vannacht om twaalf uur stappen we met z’n allen het nieuwe jaar in, het jaar 2022 We gunnen elkaar ‘alles wat wenselijk is’, gezondheid, geluk. De klokken luiden, vuurwerk gaat (waarschijnlijk toch) de lucht in, de champagnekurken knallen tegen het plafond en de telefoonlijnen zijn overbezet.

Nog even en dan is het zover, een nieuw jaar dat zich nog moet bewijzen. Wordt het een derde coronajaar of zullen we nu toch steeds dichter bij een normaal ‘normaal’ komen. Voorspellen heeft weinig zin, alles gaat zoals het gaat en daar moeten we dan maar het beste van maken. Na twee jaar oefenen lijkt dat nog steeds ingewikkeld te zijn.

Maar goed, er komt in het nieuwe jaar ook een nieuwe regering, al is nog niet duidelijk wat we daar precies van kunnen verwachten. Ik heb het woord suikertaks al voorbij zien komen, een maatregel om de prijs van suikerhoudende producten te verhogen en de consumptie ervan te verminderen.

Engeland is ons daarin al voorgegaan door een taks op suikerhoudende frisdranken in te voeren. We moeten maar gewoon afwachten wat de politiek nog meer voor ons in petto heeft.

Op de drempel van het nieuwe jaar kunnen we nog net even terugkijken. Onze vereniging heeft zich in de afgelopen coronajaren stevig staande gehouden. Het ledenaantal is stabiel gebleven en dat is mooi in deze roerige tijden. Jammer dat we niet zoveel activiteiten konden ontplooien als we gewild hadden. Maar wie weet, volgend jaar beter!

 

 

 

 

Voor iedereen: een superleuke, vrolijke jaarwisseling met alles wat wenselijk is, maar bovenal, blijf gezond, ook in 2022 …

 

 

MGTTO Standaard Afb