Blog 180 – De juiste toon

Het leven zou muziek zijn
als we op alle momenten
de juiste toon zouden vinden
voor een jaar waar veel muziek in zit

Aan het einde van het jaar 2021 heb ik ervoor gekozen om deze tekst als wens voor 2022 naar familie en vrienden te sturen. Want wat is het lastig voor iedereen en bij alles wat je zegt de juiste toon te vinden, vooral omdat ieder mens anders op een toon reageert.

 

Artsen, virologen en verzorgenden houden zich bezig met vaccineren dan wel ‘boosteren’ (een nieuw werkwoord dat zeker Van Dale zal halen). Tot mijn verbazing bestaat er ook een onderneming met de naam Boosteren, een onderneming die tot doel heeft de wereld mooier te maken. Je kunt er dan ook een ‘boosterbon’ kopen (www.boosteren.com). En die is niet bedoeld om een ‘boosterprik’ te halen. De waarde van die bon kan door de ontvanger aan een goed doel naar keuze worden geschonken.

Psychologen houden zich bezig met hoe we ons in coronatijd staande houden. Hoe het gesteld is met onze mentale gezondheid dus. Dikwijls openbaart die zorg zich in bijzondere initiatieven: raadgevingen om je beter te voelen, bijvoorbeeld. Omdat de geleerden zeggen dat dit soort dingen goed voor je is, willen we er graag enkele met u delen.

  • Doe iets leuks voor iemand anders, ergens mee helpen, uitnodigen (aandacht als cadeautje en goed voor jezelf).
  • Toon dankbaarheid als iemand iets voor je heeft gedaan, of wil doen.

Bent u net zo verbaasd als ik? Zijn dit niet de dingen die je normaal gesproken gewoon doet? Hebben we nu echt geleerden nodig om ons dit bij te brengen?

 

Misschien is het vinden van de juiste toon op zich eigenlijk wel een goede raad.  Hoe dan ook: we wensen je een tof jaar. Niet alleen een jaar waar veel muziek in zit, maar ook een jaar met veel MGTTO-activiteiten.
En natuurlijk een heel goed weekend!

 

MGTTO Standaard Afb