Blog 181 – Dromen

Er hangt een dromenvanger boven mijn bed, een ring met een kunstzinnig web erin en strengen veertjes eronder. Niet omdat ik geloof dat die mij de mooiste dromen zal brengen. Of nog minder, mijn mooie dromen zal laten uitkomen. Eigenlijk heb ik geen idee van het doel van mijn dromenvanger, behalve dat ik het een leuk ding vind.

Daarom heb ik het even bij  ‘meneer Google’ nagevraagd. En die zegt dat dromenvangers oorspronkelijk afkomstig zijn van een Indianenvolk in Noord-Amerika. De Indianen gingen ervan uit dat de hemel vol dromen zit: goede dromen en slechte dromen. Tijdens de nacht worden dromen gevangen in het web van de dromenvanger. De slechte dromen worden vastgehouden en in de ochtend glijden ze af en drogen ze op. De goede dromen daarentegen kunnen ongehinderd hun weg vinden naar de dromer.

Een droom die werkelijkheid kan worden, is anders dan de (meestal enge) dromen die ’s nachts voorbijkomen. Zo vroeg onze voorzitter tijdens het eerste coronajaar aan MGTTO-leden hoe zij bij de vereniging en dus bij MG terechtgekomen waren. Dikwijls was het antwoord: ik zag hem staan en sindsdien was het mijn droom om zelf zo’n auto te bezitten. Hun droom kwam uit, dromen zijn dus niet altijd bedrog …

Mijn dromenvanger zou de slechte dromen moeten vasthouden, maar ik heb de indruk dat het dan toch niet zo goed werkt. Op het moment dat de laatste Square Front van 2021 bij ieder bezorgd werd, droomde ik dat er twee lege pagina’s in het blad zaten. Het telefoonnummer van de drukker klopte niet, mijn auto wilde niet starten en geen mens in de buurt om hulp te vragen. Paniek, dus.
Op dat moment besloot ik om wakker te worden. Ik heb nog wel even in mijn exemplaar van Square Front gekeken of er niet toevallig toch lege bladzijden te vinden waren. Die dromenvanger hangt er nog wel, maar geloven doe ik hem niet.

Hiernaast ziet u een pagina uit het tijdschrift Great British Cars. Wie droomt er niet van om in een dergelijk blad genoemd te worden. MGTTO droomt er niet alleen van, maar zorgde in 2020 voor voldoende aandacht in de autobladen. Het is nu 2022, dus tijd voor een herhaling, in Autovisie bijvoorbeeld, Octane Magazine of De Onschatbare Klassieker. U hoort nog van MGTTO …

En … over dromen gesproken, dagdromen mag natuurlijk ook, gewoon over (jouw) MG misschien? Of over een coronavrije toekomst met veel MG-evenementen?

Voor nu gewoon een fijn weekend.

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb