Blog 182 – Plaatjes en praatjes

Over de persconferentie op 14 januari werd al ruim voor die tijd gesproken. En zoals gebruikelijk had ieder zijn of haar eigen mening. Niet alleen die van de ‘gewone mens’ maar ook de tegengestelde meningen van experts werden uitgebreid gepubliceerd. Wat kun je nog geloven? In Valkenburg was men het zat dat er massaal ‘over de grens’ gewinkeld en gegeten werd. Winkels en restaurants namen het heft in eigen handen en openden de deuren, coronaproof … wat de persconferentie  ook brengen zou.

Nieuwsgierig werd de nieuwe vorm van de persconferentie afgewacht. Plaatjes zouden de praatjes moeten verduidelijken. Vooraf werden daar de nodige vraagtekens bij gezet. Zo schreef een columnist: vroeger leerde het plaatje van een poes ons hoe je het woord moest schrijven, maar dat stadium zijn de meeste mensen toch wel voorbij?

Intussen hebben we een tweede persconferentie achter de rug, met plaatjes, met praatjes en met alweer de nodige kritiek.
De plaatjes zijn te onduidelijk, de doventolk is te klein in beeld en de praatjes … ik durf er geen uitspraak over te doen. Ik weet niet meer wat ik geloven moet, ik weet niet wat wijsheid is.
De besmettingen stijgen torenhoog, het nut van de QR-code ligt onder vuur, want ja, je kunt nog steeds besmet zijn en anderen besmetten als je een QR-code hebt. En toch, de versoepelingen zijn er gekomen, voorzien van risico en goede raad. Er volgde een run op de bioscopen en een man die ’s ochtends al een biertje dronk op een terras (omdat hij het zo gemist had) haalde het nieuws.

Iedereen hoopt op een normaal jaar, ook MGTTO. Vooralsnog is besloten de noodzakelijke agendapunten van de jaarvergadering online af te handelen. En dan? Zullen we u (zoals de bedoeling is) plaatjes en praatjes kunnen voorschotelen in het tweede gedeelte? We wachten het af.
Voorlopig moeten we het doen met de praatjes en de bijbehorende plaatjes op de website.

Veel lees- en kijkplezier!

Zo was het tijdens de ALV 2020 … zo zal het in 2022 nog niet zijn …

MGTTO Standaard Afb