Blog 183 – Arme rijken, rijke armen

Een armoede wethouder, daarover had ik nog niet gehoord in Nederland. Amsterdam heeft er een: de wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering. En of dat nog niet genoeg was, Rotterdam beschikt over een hoogleraar kinderarmoede. Wat een schrijnend nieuws in vergelijking tot de Quote 500, de lijst waar de miljoenen en de miljarden je om de oren vliegen. En wat een treurig nieuws dat de voedselbanken steeds meer klanten krijgen. Het blijkt nog altijd zo te zijn: de rijken worden steeds rijker, de armen worden steeds armer.

Steenrijk, straatarm, misschien heb je het televisieprogramma met deze naam wel eens bekeken. In dit programma wordt de vraag gesteld of geld gelukkig maakt.  De ‘rijken’ moeten een week lang rondkomen van ca. 90 euro; de ‘armen’ hebben ongeveer 1500 euro te besteden: uiteraard eyeopeners aan beide kanten. 

De ‘arme rijken’ worden zich wellicht meer bewust van hun uitzonderlijke positie en het gemak waarmee zij geld uitgeven. De ‘rijke armen’ voelen zich dikwijls bezwaard en zijn vaak niet eens in staat om zomaar geld uit te geven zonder na te denken of dat wel kan. Bijzonder, in het programma althans, is dat zowel de armen als de rijken na de ruilweek blij zijn om weer thuis te zijn.

Wel, dit verhaaltje moet toch ook een verwijzing naar onze club bevatten en eigenlijk is er maar één mogelijk: wat zijn wij rijk om te kunnen genieten van wat we maar willen binnen MGTTO. Wel of geen rit rijden, wel of niet Square Front lezen, wel of niet de website bezoeken, alles is mogelijk. Hoe rijk ben je als je keuzevrijheid hebt, maar vooral als je gezond bent. Mooi weekend!

Triple M Event 2015

 

 

 

MGTTO Standaard Afb