Blog 184 – (Pro)test

Hoe gaat het met jou? Kun je alle ontwikkelingen wat corona betreft nog volgen?
In alle eerlijkheid, ik begrijp het allemaal niet meer. Het minst van al begrijp ik waarom een virus voor een tweedeling in de maatschappij moet zorgen.

En niet alleen in de maatschappij maar ook binnen de werkomgeving, binnen families, zelfs binnen het gezin.

Natuurlijk staat volksgezondheid hoog op ieders lijst, maar hoe moet je daarvoor zorgen? Ons land kent 17 miljoen psychologen, hoorde ik laatst iemand zeggen. Overal waar mensen bij elkaar komen, is sprake van psychologie. Er ontstaan dynamieken en logischerwijs ook verschillen, in opvattingen en in meningen. Hoe kom je dan aan een oplossing?

Waar de een met plezier (of uit noodzaak) een teststraat bezoekt, maakt de ander er vanuit zijn of haar gevoel (of idee, mening) een proteststraat van. Waar is de psycholoog die dat in goede banen kan leiden? Wanneer hoeven we elkaar niet meer argwanend te benaderen? Wordt het geen tijd voor een wereld zonder groene en rode vinkjes?

Binnenkort gaat het ‘rijseizoen’ weer beginnen, mogen de autootjes weer naar buiten. Laten we hopen dat de angstcultuur een beetje zal verdwijnen, dat meer mensen zich onder de mensen gaan begeven, dat we weer enigszins normaal een rit kunnen rijden. Maar vooral, dat we niet verplicht worden om te zeggen: rood vinkje? Dan hoor jij er niet bij …

Om de tijd door te komen totdat het zover is, bied ik je hieronder een mogelijkheid om verschillen te vinden en op te lossen. Je hoeft er niet eens psycholoog voor te zijn. Veel plezier.

 

MGTTO Standaard Afb