Blog 195 – Oranjebitter

De eerste uitbundige koningsdag na een lange coronaperiode. En het was een zonnige dag, geen reden dus om er niet van te genieten.
Hoe heb jij deze dag doorgebracht? Op de vrijmarkt iets leuks op de kop getikt? Een festival bezocht, een terrasje gepikt of heb je het allemaal aan een ander overgelaten.

Koningsdag, de verjaardag van de koning, wordt in heel Nederland gevierd. Als vrolijke noot vooraf wordt uitgebreid verteld hoe het met de populariteit van het koningshuis is gesteld, hoeveel vertrouwen wij, rechtschapen Nederlanders, er nog in hebben. Wel, wij verliezen het vertrouwen in ons vorstenhuis omdat de leden ervan niet doen wat wij doen of omdat ze doen wat wij niet kunnen.

Tja, maar wie zou er willen ruilen? Als alles wat je doet onder een vergrootglas wordt gelegd … beetje bitter, oranjebitter dan maar … 

Zondag is het 1 mei, de ‘dag van de arbeid’. De dag waarop mensen de straat opgingen voor een achturige werkdag, betere werkomstandigheden en het behouden van vrede. Dat laatste lijkt ons nog steeds niet te lukken.

Zondag 1 mei is ook de dag van Mooi Wallonië, de rit die in het mooie zuiden van ons land wordt gereden. Zou vooraf ook het vertrouwen in MGTTO worden gemeten? Denk het niet. Wie de rit gaat rijden, zal op de dag van de arbeid zeker wel wat werk moeten verzetten, dus heel veel succes en veel plezier.

Een mooi en vreedzaam weekend voor iedereen.

Heksenrit 2010

MGTTO Standaard Afb