Blog 196 – Feestelijke dag

We hebben Koningsdag achter de rug, Bevrijdingsdag ligt nog vers in het geheugen en over een paar dagen is het moederdag. Zoals over bijna alles zijn ook over moederdag de meningen verdeeld. In de tuincentra zijn de cadeautjes met daarop  ‘voor moeder’ niet te tellen, in parfumerieën zal dat niet anders zijn. Maar wat vieren we nu eigenlijk op moederdag?

Officieel heet het: een feestdag ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de maatschappij. Ik ga daarover niet in discussie.
Die feestdag ter ere van het moederschap staat in het teken van verwennen met een ontbijt op bed en cadeautjes. Op school of kinderdagverblijf werd (wordt?) door de kinderen geknutseld aan iets bijzonders waarmee ze mama op moederdag kunnen verrassen.

Zo verraste een van mijn kinderen mij lang geleden met een zelfgemaakt beeldje (foto links), een hoofd van klei dat zo model had kunnen staan voor het ruimtewezen E.T. uit de gelijknamige film.(foto rechts).

Het was een moederdagcadeautje: hoe oud (en lelijk) het ook is, het blijft een van de bijzondere ‘kunstwerken’ in mijn huis.

In het eerste coronajaar verscheen blog 47 met de naam ‘moederdag’. Daarin werd niet alleen aandacht gevraagd voor moeders maar ook voor auto’s en vrouwelijke MGTTO-leden. Misschien moeten we eens kijken hoe zij van invloed zijn, zijn geweest of kunnen zijn op de MGTTO-maatschappij?

Zondag is het moederdag, maar ook gewoon zondag, een mooie dag om je MG van stal te halen en te genieten. Zoals de vrouwen (met aanstekelijk plezier) die in 2012 op de voorkant van Square Front werden afgebeeld.

Maak er hoe dan ook een feestelijke dag van en … blog 47 kun je op onze website altijd nog even nalezen!

 

 

MGTTO Standaard Afb