Blog 197 – Hoe bijzonder

Beseffen jullie wel hoe bijzonder het op dit moment is? De wereld lijkt niet meer stil te staan, maar is volop in beweging. Schiphol kan de reizigers niet aan, een beetje eigen schuld weliswaar. Voetbalwedstrijden, festivals, alles kan en mag weer met veel bezoekers en zonder voorschriften. Wat dat betreft lijkt corona (even?) achter ons te liggen.

Wat niet achter ons ligt, laat ik het ‘verdraagzaamheid’ noemen, al zal dat niet de lading dekken. Hoe komt het toch dat wij ons druk maken over de naam van voedingsmiddelen zoals blanke vla, huzarensalade of zigeunersaus (tegenwoordig ‘gevulde paprikasaus op zijn Hongaars’, mocht je naar zigeunersaus zoeken).

Snoepjes in de vorm van een masker worden uit de handel genomen omdat ze op primitieve Afrikaanse kunst zouden lijken. Het plaatje van een man met een rijsthoed en een lange snor op een zak kroepoek levert protest op van een organisatie tegen discriminatie van Aziaten. Alsof er niets anders is om je druk over te maken.

Beseffen jullie wel hoe bijzonder het op dit moment is? Terwijl elders in de wereld wordt gevochten, kunnen wij onze ritten rijden zonder last te hebben van beperkende maatregelen, kunnen we praatavonden houden, jullie mening vragen en plannen maken voor de toekomst.

 

Laten we ons niet druk maken over ‘zigeunersaus-zaken’. Geniet van de vrijheid die je hebt, van wat je kunt zeggen, van wat je kunt doen en natuurlijk van je MG.

Een heel fijn weekend.

MGTTO Standaard Afb