Blog 200 – Simply British

Dat klinkt eenvoudig: Simply British, gewoon Engels. En wie iets van ‘Trooping the Colour’ heeft gezien, zal dat zeker beamen. Engeland op zijn best, hoorde ik iemand zeggen.

Het is de week waarin het 70-jarig regeringsjubileum van Koningin Elisabeth II van het Verenigde Koninkrijk wordt gevierd. Voor het eerst na de coronacrisis konden de Britten weer bij de parade zijn en wat een feest: met tienduizenden kwamen ze bij elkaar. Niet alleen om naar de parade te kijken, maar ook om ‘hun Queen’ eer te betuigen en misschien een glimp van haar op te vangen.

En wat een prachtig schouwspel ontrolde zich voor ieders ogen, zowel op de grond als in de lucht. Gejuich van de menigte en een big smile van de Queen toen vliegtuigen zich tot het getal 70 formeerden of de kleuren van de Engelse vlag lieten zien.

Over het Britse koningshuis is veel geschreven en gezegd, ook in Square Front. Over de voorliefde van Prins Philip voor MG bijvoorbeeld en de ritjes die hij (met of zonder Elisabeth) in zijn MG TC maakte (Square Front 2021/2).

Simply British geldt dus ook een beetje voor ons. Reden om het als onderwerp voor een blog te gebruiken, de tweehonderdste deze keer, ook een beetje een jubileum dus. De feestelijkheden in het Verenigd Koninkrijk gaan nog even door en wij … wij mogen tijdens de pinksterdagen genieten van ‘de erfenissen uit Abingdon’. Simply British, veel plezier!

 

MGTTO Standaard Afb