Blog 201 – Protesteren

Makaken …

Het coronavirus hebben we nog niet helemaal onder controle of het apenpokkenvirus kondigt zich aan. Monkeypox kwam in 1958 voor het eerst voor bij een groep makaken die voor onderzoek werden gehouden. Het zal niet lang meer duren voordat er iemand opstaat om te protesteren: dat men zo slordig heeft kunnen zijn, zo slordig dat mensen een apenziekte konden krijgen, dat er excuses aangeboden moeten worden …
Het is maar een grapje, maar wel een met een serieuze ondertoon. Want wat er ook in de wereld gebeurt of gebeurd is, er is altijd wel iemand die vindt dat het niet kan.

De afgelopen week heb ik in de Ardennen doorgebracht, met soms veel zon en soms veel regen. Op zondag gaat de supermarkt er om 08.30 uur open, prima tijd om verse croissants te halen. Dat denk je niet als enige. Zodra de deuren open gaan, ontstaat er een stormloop op de broodafdeling.

Een oudere heer was er het eerst en begon (met een aantal wachtenden achter zich) zak na zak met broodjes te vullen. Hij werd er zelf wat nerveus van: zo nu en dan miste een broodje de verpakking en stuiterde gezellig over de vloer. Na de zoveelste keer werden de broodjes niet meer opzij gelegd maar van de vloer in de zak gedaan. We hadden kunnen protesteren omdat het zo lang duurde, omdat er misschien niet veel meer overbleef, niet gedaan (protesteren), wel gelachen (stiekem).

Als je denkt: wat heeft dit nu met MGTTO te maken?
Niets, natuurlijk! En eigenlijk vind ik dat het ook wel eens over iets anders dan MG mag gaan, soms. Want MG blijft wel onze ‘core business’ zoals we dat in ‘goed Hollands’ zeggen.

 

 

Protesteren mag, maar geniet eerst van een mooi weekend!

 

MGTTO Standaard Afb