Blog 202 – Donald Duck ..?

Even geleden (in blog nr. 198) heb je deze foto kunnen zien van twee populaire bladen: Square Front en Donald Duck.
Ze hebben daar toevallig hetzelfde formaat, A5. ‘In het echt’ is DD natuurlijk groter, maar ook een aantal jaren ouder dan SF, 83 jaar is niet mis …

En wat blijkt, uit DD kunnen we ook nog heel wat leren. Je denkt namelijk na over de avonturen van Donald. Hij laat je zien dat je er nooit vanuit moet gaan dat alles gaat zoals je wilt of dat je meer moet willen zijn dan je bent.

Alle avonturen van Donald beginnen vrolijk maar het duurt niet lang of het tij keert zich en dan moet hij zich weer zien te redden. Dus ja, ga er maar niet vanuit dat alles gaat zoals je wilt. Je moet er wel wat voor doen!

Goed tijdschrift, toch, DD. Maar wat te zeggen van SF, ook een leuk tijdschrift (vinden we). Er zijn leden die geen T-Type meer rijden maar lid blijven voor het blad. Dat is bijzonder. We moeten wel uitkijken dat we niet meer willen zijn dan wat we zijn: een blad dat toe is aan de 55e jaargang, een blad dat zoveel jaren lang al van alles en nog wat in jullie brievenbus deponeert.

Goed tijdschrift, dus, met dank aan de mannen die in het begin in elke (gestencilde) uitgave van Square Front zelf de illustraties tekenden. Die tijd is voorbij. Niet altijd gaat alles zoals we willen, we zijn wie we zijn, niet meer dan dat.

Geniet van het weekend en van je MG.

Uit Square Front nr. 5/1968

MGTTO Standaard Afb