Blog 203 – Per ongeluk

Per ongeluk

 Hoe vaak wordt deze uitdrukking in het dagelijks leven wel eens gebruikt? Per ongeluk de deur open laten staan, per ongeluk een glas laten vallen, per ongeluk een verjaardag vergeten. Het kan allemaal, maar met een beetje geluk kunnen al die ‘ongelukjes’ best voorkomen worden.

Soms komt ‘per ongeluk’ wel heel erg ongelukkig te pas. Een groot aantal MGTTO-ledenvergaderingen vond plaats op de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd, de plaats waar ook het 45-jarig bestaan van onze vereniging werd gevierd. De familie Van Verschuer draagt al sinds het jaar 1734 de zorg voor het landgoed en de bijbehorende boerderijen en landerijen.

Lustrum 2013 Heerlijkheid Mariënwaerdt

Afgelopen weekend is de huidige eigenaar, baron Frans van Verschuer, bij werkzaamheden aan zijn huis van een ladder gevallen en een dag later overleden. Een val, ‘per ongeluk’ , maar hoe ongelukkig kan ‘per ongeluk’ aflopen. Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles .. staat er op het bericht van zijn overlijden.

Misschien moeten we daar nog even bij stilstaan, voor alles is een tijd en het is aan jou om die tijd in te vullen, alleen of samen met anderen, met vrienden, ook binnen MGTTO waar ‘The Marque of Friendship’ misschien wel belangrijker is dan je denkt.

MGTTO Standaard Afb