Blog 210 – Kippenvel

Een woord dat tegenwoordig veel gebruikt wordt, kippenvel. Niet om aan te duiden dat je het koud hebt, maar om te laten weten dat je iets heel mooi vindt of dat je ergens door geraakt wordt. Men zegt dat ‘kippenvel’ alleen voorkomt bij zoogdieren met een vacht, de mens daarbij inbegrepen dus. Doordat de haren rechtop gaan staan, ontstaat er een isolerend luchtlaagje dat voor minder snelle afkoeling zorgt en … er afschrikwekkender uitziet. Voor de huidige mens lijkt dat dramatisch te mislukken. Hoor je iemand bij het zien van een prachtig uitzicht zeggen: zo mooi, kippenvel, dan is dat waarschijnlijk niet om bang van te worden.

Misschien krijg je ook wel eens kippenvel bij het taalgebruik van onze jongeren (jo tjappie). Wil je goed met je kleinkinderen blijven communiceren, dan is het de moeite waard om je in die materie te verdiepen. Als je kleinkind zegt: kan geen waggie fixen, dan moet je wel weten dat hij of zij geen auto kan regelen om naar je toe te komen. En jij zou dan moeten reageren met: yep is gucci, wat niets met het modemerk te maken  heeft, maar gewoon betekent: ja, het is goed.

Fomo kan tegenwoordig bij jongeren voor stress zorgen, fear of missing out, bang om iets te missen. Heb je daar geen last van, roep dan ‘no fomo’ en je kleinkinderen weten precies wat je bedoelt.

Als MGTTO-lid hoef je niet bang te zijn om iets te missen, je hoeft er alleen maar bij te zijn, bij al die gezellige activiteiten waar je al dan niet kippenvel van krijgt.

Triple M Event 2012

Voor oldtimer-rijders is er overigens een goede vervanging voor rechtopstaande haren tegen de kou’. Wat denk je van een met schapenwol gevoerd Engels jack waarmee je prima veel  kilometers (of mijlen) kunt rijden zonder het koud te krijgen.

Veel plezier!

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb