Blog 213 – Zorgeloos

Joehoe .. zorgeloos!

Niet dat het van toepassing is op de huidige tijd, zorgeloos, maar toch … soms is het goed om problemen even te vergeten.

Ooit bracht de Heer van Maarn en Maarsbergen, Carel Godin de Beaufort, (1934-1964) een bezoek aan mijn ouderlijk huis. De belangstelling voor Formule 1 racing was daarmee gewekt. In Square Front nr. 3/2011 vind je het verhaal over Careltje zoals de bijna 2 meter lange racende jonkheer werd genoemd. De auto van deze bijzondere verschijning is in het Louwman Museum te zien.

“Careltje’ (Louwman Museum

Met de komst van Max is de F1-interesse van velen all over the world alleen maar toegenomen. Niet dat ik ’s ochtends vroeg op Zandvoort de vrachtwagens wil gaan opwachten, maar ik kijk wel uit naar een tweede race op Zandvoort. Volgens echte kenners zijn de kaarten al geschud en gaat Max na zijn ‘demonstratie’ op Spa-Franchorchamps ‘zorgeloos naar Zandvoort’, op weg naar het wereldkampioenschap.

Tijdens de race in België overheerste oranje op de tribunes, in het veld en op het circuit. Hoe leuk ook om te zien, de oranje rookwolken waarmee de fans hun enthousiasme illustreren, goed voor het milieu zijn ze niet. Ook de coureurs schijnen er in hun cabine last van te hebben; of het dus een beetje minder kan?

Ber en Rob Oudejans (Zandvoort 1974)

We gaan het zien op Zandvoort, de plaats waar menig MGTTO-lid een MG de sporen heeft gegeven (zoals op bijgaande foto uit 1974 is te zien).

We wensen je een zorgeloos weekend: voor je televisiescherm,  live op Zandvoort of op welke plaats dan ook.

Veel plezier!

 

 

MGTTO Standaard Afb