Blog 226 – Pakjestijd

Het online bestellen is in de coronaperiode flink gestegen, het aantal pakketjes dat bezorgd moest worden dus ook. Het liep in de afgelopen tijd weer wat terug, maar nu … nu loopt het tegen 5 december, het feest van Sinterklaas: tijd voor de echte  pakjestijd.

Dikwijls heb ik me afgevraagd of het nog wel een feest is. Of Sinterklaas niet bij zichzelf zou denken: bekijk het allemaal maar, zo is het mijn feest niet meer. Want zeg nou zelf: staat iedereen klaar voor een feestelijke intocht, krijg je de mededeling dat het niet doorgaat. Omdat een burgemeester bang is voor ‘iets’ wat misschien zou kunnen gebeuren. ‘Iets’ waarvoor nog geen enkele aanwijzing is. Dag Sinterklaasje …

Werd er in onze vriendenclub ooit ook Sinterklaas gevierd? Door jonge ouders en kindjes, met opa’s en oma’s? Dat werd zoeken in het TTO-archief en nog eens zoeken, maar helaas. In de uitgaven van Square Front bleek niets over Sinterklaas te vinden. Wel was er een kindermeeting in augustus 1981. Hierover schreef  een van de kinderen: de ouders dronken koffie en wij chocomel. Wij speelden ook met de draaimolen en de schommel, maar we gingen het meest bij de MG’s kijken. That’s the spirit.

In 2002 vonden we het verslag van een Opa- en Omadag. De opkomst was niet heel hoog, maar het feest was er niet minder om: oma’s die met hun kleinkinderen van de glijbaan gleden en opa’s die zich tegoed deden aan ‘goudgele rakkers’.  En niemand die zich aan wat dan ook stoorde. Dat moeten toch heerlijke feesten zijn geweest.

 

Opa en Oma Krenn

Opa en Oma van der Maden

Het is bijna 5 december, pakjestijd. Sinterklaas heeft dan wel niet overal een glorieuze intocht gehad, bij winkels die pakjes laten bezorgen is hij wel bekend. Toch jammer dat die pakketjes niet meer ‘gewoon’ door de schoorsteen vallen …

 

Maak er vooral een ouderwets gezellig sinterklaasfeest (of gewoon een gezellige avond) van!

MGTTO Standaard Afb