Blog 231 – Beste wensen

Je kent ze wel, de twee woorden die je, zegt men, tot Driekoningen (6 januari) mag uitspreken, beste wensen. Volgens overlevering vond ongeveer 200 jaar na Christus op 6 januari al een viering plaats, echter niet bestemd voor de drie Koningen maar om de geboorte van Jezus te herdenken. Eeuwen later werd 25 december daarvoor aangewezen waarna de zoektocht van de drie wijzen uit het Oosten op 6 januari werd gezet. Waarom je tot Driekoningen ‘beste wensen’ mag uitdelen en niet daarna, dat vertelt het verhaal niet. Hoe dan ook, het kan nu nog!

Maar dan, de beste wensen voor wat? Mag je dat dan zelf uitkiezen? Voor succes, carrière, vriendschap, vrijheid, vrede of voor liefde, gezondheid en geluk?  Hoe je die beste wensen ook invult, maak er iets van.


Vandaag is een goed moment om daar nog iets aan toe te voegen, iets waaraan het steeds vaker lijkt te ontbreken: aardig zijn voor elkaar..

Zoals het plaatje hiernaast laat zien: vriendelijkheid kost niets maar is tegelijkertijd het rijkste cadeau dat je kunt geven.

Wat een allerbeste wens om het nieuwe jaar mee te beginnen.

En niet te vergeten:
de mooiste tijd van het jaar, is tijd met elkaar!

Op een mooi MGTTO-jaar samen!

MGTTO Standaard Afb