Blog 232 – Youngtimers

Na de eerste week van januari wordt het leven weer gewoon. Sommigen zeggen ‘saai’ maar hoe dan ook: we keren terug naar het leven van alledag.

In mijn geval is de dagelijkse routine toch even onderbroken. Dit bericht komt dus uit de Achterhoek, het mooie gebied waarvan we bij een aantal landelijke ritten met onze oldtimers al eerder konden genieten.  Oldtimers? Gaat het niet over  youngtimers? Jazeker, daarover ook …

Rondje Achterhoek: vanaf De Rietberg in Vorden (1 augustus 2021).

Het is een bijzondere ervaring, logeren in een ‘bakhuus’, een huisje naast een boerderij, een huisje waar men brood bakte en soms ook voer voor het vee kookte, een huisje met een uitzicht dat niet snel zal vervelen.

Achter het bakhuus staat een stal met kalveren, een stal vol met kalveren. Aan het gerammel en gebonk van de dieren tegen wanden en schotten raak je al snel gewend, aan de mestlucht eigenlijk ook. Daar zijn ze dan, de youngtimers, de kalveren aan wie slechts een kort leven beschoren is.

Zo kun je op allerlei gebied vergelijkingen maken tussen oldtimers en youngtimers. Het merk MG rangschikken we met 100 jaar onder de ‘oudjes’, MGTTO met 55? Vooruit, onder de ‘jeugdigen’ en MGTTO-leden? Tja, een prachtige mix van oud en jong. Dat moeten we ook zo maar houden.

Market Square Abingdon: youngtimer, oldtimer …

MGTTO Standaard Afb