Blog 233 – Winterdip

Je zult er maar last van hebben, van een winterdip. Men zegt dat het te maken heeft met de verandering in de hoeveelheid licht. Dagen worden korter, het blijft langer donker en sommige mensen kunnen daar niet goed tegen.

Er worden veel adviezen gegeven om je door zo’n winterdip heen te helpen: bewegen, naar buiten gaan (vooral in de ochtend), gezond eten, rust en regelmaat. Wat mij betreft: brandende kaarsjes en een beker warme chocolademelk (met slagroom) doen al wonderen.

Een aanrader is ook om door middel van ‘iets leuks’ je geluksgevoel te versterken. Wel, dan ben je bij MGTTO toch aan het goede adres. We hanteren weliswaar een ‘winterstop’ maar in een winterdip hoeven we niet te belanden: genoeg leuke dingen om naar uit te kijken en je geluksmomentjes binnen te halen.
Je kunt natuurlijk overwinteren ergens in een warm land, maar … dan loopt je maatje in de garage (je T-type) waarschijnlijk wel een winterdip op.

Je kunt ook een reis maken naar het zuiden van Zuid-Amerika, zoals Teun en Wilma van der Heiden dat in oktober 2016 deden.

 

De foto links hiernaast stond op de cover van Square Front nr. 6/2016. In het reisverslag met de titel De pet deed ’t hem is te lezen dat 200 jaar oud ijs uit een gletsjer werd gehakt om vervolgens in whisky te belanden.

Nog een prima advies om van een eventuele winterdip af te komen:
lees het reisverslag van Teun en Wilma!

 

MGTTO Standaard Afb