Blog 234 – Eigenzinnig

Maximiliaan is een klein jongetje in een matrozenpakje en hij draagt een brilletje. Waar heb je het nu dan over, zul je denken.
Wel, misschien heb je er iets van meegekregen: we zitten midden in de Nationale Voorleesdagen  (24 januari- 4 februari) en Maximiliaan Modderman geeft een feestje is de titel van het Prentenboek van het jaar 2023.

Ludieke campagnes worden vaak gebruikt om ergens aandacht voor te vragen en zo werden de voorleesdagen gestart met het ‘Nationaal Voorleesontbijt’. Bekende Nederlanders trokken bij de start van de voorleesdagen het land in om voor te lezen, ook over Maximiliaan die een feestje organiseert voor zijn speelgoedbeesten en er een wilde kliederpartij van maakt.

Ja en?
Eigenlijk een beetje treurig dat de Nationale Voorleesdagen al jarenlang nodig zijn om het taalgevoel van kinderen te ontwikkelen door ze het plezier van lezen bij te brengen, om ze te leren wat een boek is.

Terug naar de ‘grote-mensen-wereld’ waar je dikwijls ook campagne moet voeren om aandacht te vragen, mensen te stimuleren, te activeren …
Leden werven voor een vereniging bijvoorbeeld, een ‘informatief clubontbijt’ misschien? Met bekende MGTTO-ers?

Het thema uit het Prentenboek van het jaar 2023 wordt via het jongetje Maximiliaan omschreven als: je mag eigenzinnig zijn, je hoeft geen groepsdier te zijn om erbij te horen. En dat kun je toch overal gebruiken, ook bij MGTTO-ledenwerving. Fijn weekend maar weer en … vergeet niet (voor) te lezen!

Eigenzinnig op elk gebied …

 

MGTTO Standaard Afb