Blog 235 – Vergrootglas

Regelmatig vraag ik me af waar we in Nederland mee bezig zijn. Terwijl de premier in de States als een klein jongetje achter het bureau van de president zit te stralen, kan in eigen land de toeslagenaffaire nog in geen jaren worden afgerond.
Men maakt zich druk over biertjes in voetbalkantines, eigenlijk overbodig want de prijs van een biertje wordt zo hoog dat men het vanwege de onbetaalbaarheid al niet meer zal drinken.

Een professor in ‘ons’ Brittannië heeft bedacht dat gebak op het werk even slecht is als passief meeroken. Het zou dus verboden moeten worden. Of … men zou op iets anders moeten trakteren, iets gezonds als men al trakteren wil. Geen slagroompunt, geen mokkataartje, maar een appel bijvoorbeeld om overgewicht van werknemers te voorkomen. Er is iets voor te zeggen … toch zou je vreemd opkijken als je bij je koffie geen koekje maar een schijfje appel gepresenteerd krijgt.

In de pers werd het ‘taartverbod’ breed uitgemeten, ook in televisieprogramma’s kwam het nogal eens aan bod, maar is het nu echt nodig om een onderwerp als dit zo onder een vergrootglas te leggen?

Er zijn stromingen die vinden dat niets mag en alles moet: vooral minder, minder en nog eens minder. Er zijn stromingen die vinden dat alles mag en niets moet: ze bekijken het allemaal maar.
De waarheid zal, zoals gebruikelijk, in het midden liggen.

ALV 2020

Laten we hopen dat koffie met gebak tijdens een MGTTO-ledenvergadering niet tot het stellen van kritische vragen zal leiden. We hebben wel iets beters te doen, toch!

Een laatste wijze raad: snoep verstandig en ja hoor, eet een …

 

MGTTO Standaard Afb