Blog 236 – Vijf, vijf, vijf

Je hebt het in de afgelopen week regelmatig kunnen horen, 555, het gironummer waarop in korte tijd een groot bedrag beschikbaar komt voor noodhulp. In dit geval voor hulp aan de slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië.
Bijzonder hoe een dergelijke ramp zorgt voor eensgezindheid onder mensen. Bijzonder ook hoe snel eensgezindheid kan verdwijnen als de situatie weer ‘back to normal’ is.

In de komende week zullen er nog veel acties plaatsvinden waarbij je de getallen vijf, vijf, vijf te horen krijgt. Het werpt een schaduw over de dagelijkse gang van zaken en je wordt er bepaald niet vrolijker van. Maar wel goed om te merken dat het kan, samen je schouders ergens onder zetten.

En dan gaan we toch ook allemaal weer verder met wat we aan het doen waren. In ons geval, dat van MGTTO, betekent dat 2x vijf (vijf, vijf). We maken ons op om het 55-jarig bestaan van onze club te vieren.
Gezien ‘de toestand in de wereld’ (naar de naam van mr. G.B.J. Hiltermann’s radiocommentaar op de politiek), gezien die toestand dus, mogen we blij zijn dat we die 55 jaar hebben gehaald. Goed weekend!

Logo 1968

Logo 2023

 

MGTTO Standaard Afb