Blog 237 – How to be British

In deze woelige wereld is het wel eens goed om ‘pas op de plaats’ te maken en wat zaken rustig te bekijken.
Zo doen we dat ook vandaag …

Wat hebben wij toch met Groot Brittannië? Het land waarvan door sommigen wordt gezegd dat je er, afgezien van het weer, het eten en de taal, prima kunt vertoeven. Je vindt er in ieder geval ‘the best cup of tea.

Niet alleen onze MG-tjes komen uit Engeland maar meestal ook de onderdelen die we voor ‘het autootje’ nodig hebben.
In MGTTO’s beginjaren gaven clubleden hun lijstjes met de gewenste onderdelen door aan de ‘Engelandvaarders’. Die staken, voorzien van een flinke ‘wishlist’ het Kanaal over en brachten (voor veel Engelse ponden) de materialen mee terug. Dat waren nog eens tijden.

Het verkeer van en naar Engeland verloopt niet meer zo soepel, British spareparts komen het Kanaal niet gemakkelijk over.  Verdwenen is alles wat we ooit aan British Cars & Lifestyle in eigen land konden bekijken. De beurs die onder die naam zoveel jaren voor zoveel Engels plezier heeft gezorgd, die beurs werd afgeblazen. Zoals dat ook met de MG Informatie- en Onderdelendag in Houten het geval was.

How to be British? Hoe kunnen we dat nog realiseren?
Je denkt misschien: that’s not my cup of tea, terwijl het dat toch wel zou moeten zijn.
Want waar kunnen we nu nog onze MG-tjes laten zien, mensen enthousiast (en lid) maken?

Ook al vinden we ‘fish & chips’ geen culinair hoogstandje, moeten we aan ‘links rijden’ wennen, met onze MG’s laten we toch zien hoe het moet:  how to be British.

 

 

Enjoy  … the weekend!

MGTTO Standaard Afb