Blog 238 – Pottenkijken

Een bijzonder onderwerp deze keer, pottenkijken, en waarover moet je het dan hebben? Laten we beginnen met wat het meest bekend lijkt te zijn: de groente van Hak. Om te ontdekken hoe het nu ècht zit met die groente in pot en om fabeltjes te ontkrachten, worden pottenkijkersdagen georganiseerd door de producent (die zich ‘de grote weckfabriek’ noemt).

Wil je meer weten; je vindt een schat aan informatie op de website van Hak, ook over wecken in het klein, thuis dus.

Zeekraal …

‘Pottenkijken in Zeeuws-Vlaanderen’ doe je op een hele andere manier, namelijk door middel van een boek dat die naam draagt. In dat boek geven Zeeuws-Vlaamse chefs hun mooiste recepten prijs zodat je gerechten met oer-Zeeuwse ingrediënten als zeekraal, mosselen en kreeft thuis aan je gasten kunt voorzetten.

Pottenkijken: in unieke huizen in Nederland, bij (hoe bijzonder) pottenbakkers en (misschien nog meer bijzonder) in de fabriek van British Motor Heritage, in 1992 nog gevestigd in Faringdon, nu in Witney, Oxfordshire. ‘Pottenkijken’ mag er nog, op afspraak en in groepsverband. Niet even binnenlopen zoals toen en ongestraft foto’s maken: van de opbouw van een MGB bijvoorbeeld.

British Heritage

In de maand februari van ieder jaar vinden de Algemene Leden Vergaderingen van de MG Car Club, MGATO en MGTTO plaats, de beste manier van pottenkijken als je lid bent. Of een mooie gelegenheid voor bestuursleden om door een kijkje in andermans keuken van elkaar te leren.

Voor MGTTO’s pottenkijkersdag op zondag 26 februari a.s. hebben zich ongeveer 85 gasten aangemeld, geen slechte score. We wensen je een mooi weekend en voor wie komt: een plezierige pottenkijkersdag!

 

MGTTO Standaard Afb