Blog 240 – Vrouwendag?

Heb je het meegekregen? Afgelopen woensdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag.


Voor de eerste keer werd deze dag gevierd op 19 maart 1913 in Oostenrijk, Duitsland, Denemarken en Zwitserland. In 1921 stelde het Internationale Vrouwensecretariaat ‘8 maart’ vast als vaste datum voor het houden van een Internationale Vrouwendag.

Het doel: vragen van aandacht voor thema’s zoals vrouwenemancipatie, economische zelfstandigheid, werk-/zorgverdeling, loonkloof. Treurig dat het nog steeds bestaat …
Hoe wordt aandacht gevraagd? Door middel van lezingen, symposia, festivals, workshops, trainingen, debatten, rondleidingen en demonstraties.

Nu heb ik er zelf weinig van gemerkt, geen bloemetje gezien (al zal dat niet de bedoeling zijn) maar wel gewerkt en me verbaasd over reacties van vrouwen, van mannen. Niets menselijks is ze vreemd. Gaat het over functioneren en functioneringsgesprekken, dan gaan we dat doen, of niet, en hoezo dan? Kwestie van vertrouwen, moet ik dat doen? Moet ik dat zelf doen? Ik verwacht van mijn leidinggevende een uitnodiging … mensen, mensen, mensen, kan het niet gewoon ‘gewoon’?
Zonder vrouwendag, pakketbezorgersdag, papadag, mannendag, complimentendag of wat voor dag dan ook?

Nu nog op zoek naar een MG-dag; daarvan staan er gelukkig al voldoende in onze agenda. Nieuw is de Bloembollenrit in Regio Kennemerland op 19 april (zoek hem even op in de agenda en doe mee!). Internationale evenementen ook nog, want overal ter wereld is aandacht voor 100 jaar MG met een datum tussen juni 2023 en juni 2024.

Op de website van de Engelse MG Car Club (www.mgcc.co.uk/mg100/centenary-events/) kun je alle evenementen bekijken die in het kader van 100 jaar MG worden gehouden. De coproductie van de Nederlandse MG-clubs staat daar uiteraard ook bij (3 en 4 juni 2023 Louwman Museum, Den Haag).

Goed weekend!

 

MGTTO Standaard Afb