Blog 241 – Kort lontje

Het lijkt steeds vaker voor te komen, mensen met korte lontjes die voor veel problemen zorgen in de wereld. En zijn het geen korte lontjes, dan zijn het wel ‘machthebbers’, zij die het voor het zeggen hebben in een wereld die er steeds minder vriendelijk begint uit te zien.

Onlangs hoorde ik het verhaal van een klant die in een winkel stampij maakte omdat het winkelmeisje haar teveel geld teruggaf, ja echt, teveel. Het incident escaleerde zodanig dat de klant al het geld meegriste en boos de winkel verliet, het winkelmeisje in verwarring achterlatend.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven: een leerling van 6 jaar die zijn lerares neerschiet, in ‘Verweggistan’ weliswaar, (nog) niet in Nederland. Er is een gezegde: daag nooit een rotje uit, want hij heeft een kort lontje. Maar hoe herken je al die ‘rotjes’ dan? Je hebt ze voor je voordat je er erg in hebt …

Met z’n allen branden we mensen af zonder precies op de hoogte te zijn van wat er speelt, we horen wat we willen horen, we oordelen zonder te weten, we weten wat we willen weten … en fouten maken, dat lijkt er niet meer bij te horen.
Heb je trouwens ooit iemand zijn/haar MG een schop zien verkopen omdat hij/zij niet deed zoals je zou willen? Wel, onze Max schopte tegen zijn auto toen die geen zin meer had in de race, maar dat was geen MG. En die teleurstelling kan ik dan nog wel begrijpen. Fijn weekend en … overmorgen is er weer een race!

En zodag is er weer een race .....

MGTTO Standaard Afb