Blog 249 – Vrijheid

We hebben een periode achter de rug van herinneringen, festivals en andere feesten. Alles in het teken van bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Luisteren naar de verhalen van vooral jongeren die zich betrokken voelen bij hetgeen hun grootvader of overgrootvader heeft meegemaakt. Juist omdat zij in vrijheid zijn opgegroeid, wordt hun verhaal een bijzonder verhaal.

Wat is vrijheid?
Vraag het aan heel veel mensen en je krijgt heel veel verschillende antwoorden. Klaarblijkelijk betekent ‘vrijheid’ voor iedereen iets anders, kan het zelfs op bepaalde momenten nog van waarde veranderen.
Als kleuter wilde ik mijn broodje aan een Duitse soldaat geven die bij ons aanbelde. Je zou bijna wensen dat iedereen zo onbevangen tegen de wereld aan zou kijken.

Vrijheid in de wereld waarin we leven, lijkt steeds minder te worden. Overal worden regels vastgelegd waardoor weer een stukje van je vrijheid wordt afgeknabbeld.
Mag je nog in een oldtimer rijden en heeft een club die tot doel heeft oldtimers te restaureren en in stand te houden nog wel bestaansrecht?

 

In 2011 ging Regio West ons bij Louwman al voor .

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig zijn nog velen blij met de prachtige oude modellen. Op 3 en 4 juni zijn ze te zien in het Louwman Museum, maar vooral ook bij het Louwman Museum als colonnes MG’s de weg daarheen zullen afleggen.
Het staat je vrij om te komen (of niet). Jij bent er toch wel bij?

Mooi weekend.

MGTTO Standaard Afb