Blog 250 – Stilte

Hoewel ik er bijzonder op gesteld ben, op rust en stilte, zijn er toch momenten waarop ik het graag anders zou willen. Deze week werd ik een paar keer opgeschrikt door een auto die ik niet hoorde aankomen. Je begrijpt het al: het fenomeen van de toekomst, de elektrische auto. Ineens blijkt die achter je te rijden terwijl je net bezig bent ergens een hindernis te ontwijken. Met een tegemoetkomende ‘stille auto’ heb ik minder moeite, die zie je nog tijdig aankomen.

Op zulke momenten denk je wel eens terug aan andere tijden, toen je nog kon genieten van het geluid van een mooi lopende motor. Misschien kun je er jezelf een beeld bij vormen? Of heb je nu zelf een auto die je met veel plezier start om vervolgens te zeggen: geluidje, hè …
Dat doet me denken aan een kennis die ons met een Fiatje 500 kwam bezoeken, niks mis mee, totdat hij een apparaatje (soundpipe) bevestigde, gas gaf en een geluid produceerde dat overeenkwam met een V8. Bizar … en dat kan ook op een elektrische auto worden gemonteerd!

Daartegenover stond deze week het geluid van graaf- en andere machines die bezig waren achter ons huis een dikke laag asfalt stuk te beuken en diepe gaten te graven. In die gaten komen dan de experts kijken of er wellicht een Romeinse nederzetting te vinden is, of een knoop van het uniform van Napoleon. Helaas, sneller dan snel werden de gaten ook weer gedicht. Van stilte was dagenlang geen sprake.

Binnen MGTTO is het stilte voor de storm. Je hebt je toch wel aangemeld voor een rit naar het Louwman Museum, op zaterdag 3 juni of op zondag 4 juni, of op allebei de dagen. Laat niet op dat moment ‘stilte’ overheersen. Via ‘The Marque of Friendship’ hopen we op een topdrukte bij en in het Louwman Museum. Mocht je vergeten hebben je aan te melden, doe het dan nog snel.

 

Keep it quiet
en een fijn weekend.

MGTTO Standaard Afb