Blog 252 – Kleur bekennen

De foto hiernaast werd gemaakt tijdens een ‘weekje niets’ in de Ardennen, niet de eerste keer dat we daar verbleven. We hebben er al vele voetstappen gezet.

Wel was het de eerste keer dat felroze toverballen werden gespot. Een bijzonder gezicht dat direct wat vragen opriep.

Zou men hier in ‘the middle of nowhere’ de LGBTQ-gedachte uitdragen?
Zou hier een vooruitstrevende boerin de scepter zwaaien?

Niets van dat alles. Op het pad langs de boerderij kwam een morsige boer aanlopen die dacht dat we verdwaald waren. Het feit dat er foto’s gemaakt werden van zijn in roze verpakt hooi leek hem niet eens te verbazen. Achter de boerderij lagen overigens ook de conservatief in zwart plastic verpakte hooibalen opgestapeld.

Kort geleden sprak ik de eigenaar van deze prachtige roze Cadillac waarvan bij de RDW de kleur niet werd erkend: roze bestond niet voor een auto. De Cadillac, hoewel roze, gaat vervolgens als ‘lila’ door het leven.

In Square Front werden al eens artikelen geplaatst over de kleuren die op onze MG’s werden toegepast. Ook daar zal ‘roze’ waarschijnlijk geen plaats hebben gekregen. Veel oorspronkelijke combinaties zijn mogelijk en heb je daaruit geen keuze kunnen maken: niet origineel, maar wel mooi, is ook nog mogelijk.

Geen kleur trekt ook de nodige aandacht. Het maakt dus klaarblijkelijk niet veel uit, kleur bekennen, of juist wel: als je er zelf maar achter staat.

Het startweekend voor ‘100 jaar MG’ staat voor de deur. We wensen je een kleurig weekend!

Triple M 2018

MGTTO Standaard Afb